BLOG

 AMBASADORKA ZUZKA

 

244327804_4654543417898778_8126755087486269104_n-removebg-preview

Ahoj jmenuji se Zuzka Žvátorová.

Jsem pyšná máma dvou kluků Adama (4) a Ondry (1,5), nyní maminka na mateřské dovolené a lektorka cvičení pro maminky s kočárky v Litoměřicích HECni se, mami.

     Do vínku mi bylo dáno nadšení pro věc, zvídavost, touha objevovat, překonávat se- ŽÍT. Když se pravidelně hýbu, cítím se čím dál silnější. Cítím se pak svěží a plná energie. Ve svých očích jsem obyčejná holka, ráda se směju, jsem hodně citlivá. Ale zároveň je mou největší vášní sport, ve kterém ženská musí umět být k sobě i trošku tvrdá. Závodně jsem dělala 10 let judo, zbožňuju kolo, létala jsem na paraglidingu a když je čas, vytáhneme na vodu kajak. To je vždycky super relax. Poslední dobou jsem se zhlédla v lezení. Jde zase o úplně jiný druh sportu, při kterém ti nestačí jen tvá buldočí povaha. V zimě, jak napadne sníh, se nemůžu dočkat na první kilometry na běžkách. Moc ráda si užívám i rychlou jízdu na sjezdovce. Postupně jsem si ale přišla na to, že běhání je pro mě to pravý. Běhám proto, že chci zkusit, kam až se můžu dostat. Co jsem ze svého těla schopna vyždímat. Kde jsou mé limity.  Není to jen touha po dobrodružství, po něčem stále novém. Ale především o překonávání sebe sama, hledání a nalézání duševní pohody. Moc mě těší, že mám kolem sebe spoustu úžasných přátel, kteří mi fandí, podporují a to vše mě ještě víc motivuje.

     A i proto mě oslovila litoměřická firma www.funkcnimoda.cz, obchod s outdoorovým a sportovním oblečením a vybavením, abych se stala ambasadorkou jejich značky. Téhle nabídky si velice vážím a na spolupráci se moc těším. Spojení příjemného s užitečným vnímám jako dokonalou příležitost vyzkoušet a otestovat si různé typy sportovního oblečení.

 

 

AMBASADOR HONZA

 honza final

Ahoj jmenuji se Honza,

s místem nejčastějšího výskytu v Českém Středohoří. Student vysoké školy, takže času na koníčky je stále dost (když zrovna nemám zkouškové, nebo práci :D). To také vysvětluje proč většinu svého volného času trávím sportem. Zastávám pravidlo „Kolik umíš sportů, tolikrát jsi člověkem“ Bohužel, nebo možná spíš Bohu dík, trpím nevyléčitelnou nemocí „Soutěživost a chlapská ješitnost“, takže se musím ve všech těchto disciplínách neustále s někým poměřovat. Často bývají cíle jednoznačné nenechat se porazit ženou a být alespoň v první 1/10 startovního pole, samozřejmě pokaždé takového cíle nedosáhnu, což je super motor pro další tréninky a závody. Samozřejmě ve svém životě jen nezávodím, takže když přijde čas na nějaký relax, volím tradičně sport. Přijde na řadu turistika, ferraty, lezení (na umělce nebo skalách), tam pro mě funguje zase trochu jiné pravidlo „Čím dále od lidí, tím lépe“. Když mi kopce zapadnou sněhem, neznamená to, že bych si šel sednout ke krbu se sklenkou Aperolu („i když to se také nevylučuje“). Letos jsem si přidal ke klasickému sjezdovému lyžování, snowboardingu, běžkám, také skialp, což byl pro letošní sezónu sport č.1. Pro mě to je ideální spojení přírody, slušného fyzického výdeje, adrenalinu, většinou zakončené „třešničkou na dortu“ v podobě sjezdu nepoznamenaným prašanem. Bohužel, mi při takovém množství sportů neumožňuje čas, abych se jim věnoval na profesionální úrovni, což asi ani nejde, když chcete dělat od všeho trochu. S tímto faktem už jsem se naštěstí sžil, takže jen až zase našetřím nějaké peníze a čas, tak se budu snažit vmáčknout do sportovního repertoáru paragliding nebo kiting……

Spolupráce s firmou kupdevold.cz

Byl jsem osloven se zajímavou myšlenkou spolupráce s firmou, která prodává norskou módu, konkrétně Karitru a Devold. Se značkami jsem do této doby neměl zatím žádné osobní zkušenosti, o Karitře jsem sice věděl, ale jelikož je to výhradně dámská záležitost tak tím byl můj případný větší zájem ukončen a co se týče Devoldu tak sice z genderového hlediska přijatelnější varianta, ale pokaždé jsem své finance zatím vkládal spíše do koupi sportovního vybavení a na základní vrstvy nikdy nezbyl potřebný obnos. Nabídka byla následující „Vím že dost sportuješ, cestuješ a občas přespíš někde ve sněhu, nebaví nás už kopírovat fotky od výrobce a chtěli bychom něco více osobitého……dostaneš triko, vytáhneš ho na nějaký trip a dovezeš zpět fotky a poznatky na naše stránky.“ Takže z mého pohledu ideální příležitost, dostat se k oblečení, které jsem si chtěl vždycky zkusit a spojit ho se vším co mě baví.

Testování spodního trika Devold Breeze – konkrétní model viz. odkaz níže

https://www.kupdevold.cz/devold-breeze-2/devold-breeze-panske-triko-s-dlohym-rukavem-blue-grid/


Protože nabídka přišla na konci zimy a já se nemohl skialpu nabažit, vypadalo to že ho zvládnu vytáhnout ještě na týden do Tater, kde by si užilo týdenní „dřinu“ na kopci. Bohužel jsme nestihli domluvit a předat vše potřebné, takže odjet se mnou v batohu nestihlo. Věděl jsem, že to není nic dramatického, protože za měsíc mě čekal skialp a lyžování v Gruzii.

Jak to probíhalo:
Víceméně 5 dní v kuse se mnou bylo na svahu, kdy při jarních teplotách okolo -5°C (ve stínu) a +25°C (na slunci) bylo skvělou volbou, obecně jsem trochu teplokrevný a představa, že při takových teplotách zvolím nějakou teplejší variantu od Devoldu je děsivá. Takže vrchní část těla většinou chránilo triko Devold…..,flanelová košile (pro styl) a membránová bunda. Nevybavuji si, že by mi vůbec někdy byla zima spíš přišly okamžiky, kdy jsem musel i vysvléci „membránovku“ a nechat vše na triku s košilí, při šlapaní na kopec to bylo ověřené souvrství :D.

Osobní hodnocení:

Nastala otázka „Bude vůbec možné poznat rozdíl, mezi trikem za 200kč a trikem od Devoldu které stojí zhruba šestinásobek.“

Odvod vlhkosti:

v tomto ohledu není vůbec žádný problém, pot odvádí spolehlivě a hlavně mě překvapila rychlost s jakou triko vysychalo, nestávalo se mi jako u předchozích trik, že by spocené triko nějak dlouho drželo vodu a tím mě nepříjemně ochlazovalo.

Tepelná pohoda:

jak jsem říkal zvolil jsem s ohledem na mou teplokrevnost a jarní podnebí hodně lehkou záležitost , tak jsem netrpěl nějakým velkým přehříváním a už vůbec ne zimou, čemuž dost dopomohlo rychlé vysychání.

Pohodlí při nošení:

merino mi přišlo opravdu příjemné, vlastně jsem na sobě nic takhle jemného a zároveň funkčního neměl

Prodyšnost:

to bylo na triku patrné už na první pohled, že v tomhle směru nebude mít problém, takže rozhodně se o žádnou igelitku nejednalo

Zápach:

né že bych byl prase, ale test je hold test, takže jsem v něm dal 90% pobytu na lyžích a po 5 dnech si nikdo z mých kamarádů nestěžoval a ani se kolem mě netvořil nějaký podezřelý rozestup, takže v tomto ohledu rozhodně na jedničku :D

Teď i trochu konstruktivní kritiky :

jediné co se mi na triku trochu nelíbilo, byla jemnost látky při které bych řekl že triko není vhodné na aktivity, kde hrozí nějaké vetší mechanické namáhání, od toho mají jiné modely.

Ano rozdíl byl opravdu znatelný !!!:D

Kam triko vytáhnu příště ?:

S tím, že se přiblížila jarní sezóna bohatá na závody a turistiku, tak další výlet jsou Vysoké Tatry v květnu a také Epo survival, který bude rozhodně slušným testem 13ti hodinový závod (MČR v teréním víceboji družstev), podrobněji cca 6h na kole 4h běhu 1h na vodě a 2h ostatních sportů (lezení, brusle, lanové centrum…….) , červen doufejme dojde i na nějaký závod ze seriálu Horské výzvy, Krále středohoří, a už dlouho plánovanou B7….

Přeji vám jen ty nejhezčí zážitky v přírodě, která začíná hned za vašimi monitory.

IMG_20190319_153731_1